8960 Lenti, Táncsics u. 14.
+36 92 352 119
spanzio@enternet.hu

Lenti Termálfürdő

A Lenti termálfürdõ 5 szabadtéri, 7 fedett (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel) és egy félig fedett hidro-masszázs élménymedencével valamint 8 ha zöldterülettel várja a pihenni és felüdülni vágyókat.

A fürdõ legnagyobb medencéje 1340m2 vízfelületû, melyben vadvízáram, nyakzuhany, masszázspadok és egy 74m hosszú ún. Anakonda csúszda nyújt páratlan élményeket.

A közel 6 000 négyzetméteres fedett fürdõrészben az úszó-, gyógy- és wellness, fedett élményfürdő medencék valamint szaunavilág mellett gyógyászati részleg is mûködik.

A lenti fürdõ vize Európa szerte ismert 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, izületi (váll, könyék, kéz, csípõ, térd, boka)  gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.

www.lentifurdo.hu

Szent György Energiapark

A lenti termálfürdõ területén lévõ Szent György Energiapark Európában egyedülállóvá teszi a lenti termálfürdõt, mivel olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltõdni, gyógyulni,
A földsugárzások ezen típusát - az ún. Szent György vonalakat - a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték.

http://lentifurdo.hu/szent-gyorgy-energiapark/

Csömödéri Állami Erdei Vasút

A zalai táj egyik legemblematikusabb képviselője az erdei vasúthálózat, amely mintegy 109 kilométer hosszúságban hálózza be a megye erdeinek egy részét. Jelentős mennyiségű faanyagot szállít Lentibe és Csömödérbe a fafeldolgozó üzemekbe, valamint a MÁV vonalhoz csatlakozva távolabbi helyekre is eljuttatja a kitermelt fát. A személyszállító vonatok Lenti és Kistolmács között haladva 32 kilométer hosszban összekötik a térség kirándulóhelyeit.

http://zalaerdo.hu/hu/erdei-vasut/bemutatkozas.html

Szent Mihály Plébánia

A fõtér közepén álló mûemlék jellegû templom egy középkori, Szent György titulusú templom helyén épült, amely 1669 elõtt összeomlott. Ekkor a vár bejáratánál fatemplomot emeltek Szent Ferenc tiszteletére. Ez már 1688-ban omlófélben volt, 1690-ben misézni sem lehetett benne.

A kõtemplom helyén 1691-ben alapították az új templomot, amely 1698-ra készült el. Szent Mihály tiszteletére szentelték. Akkor még boltozott szentélye, deszkamennyezete volt. Késõbb, 1747-ben alapvetõen átformálták, méreteit megnövelték, bõvítették, magasították, és boltozatát téglából alakították ki.

1750-ben már az egész templom boltozott, falazott tornya is volt. Egyhajós, egyenes záródású szentélyû, hajójának külsõ oldalát támpillérekkel erõsítették meg.

Oldalajtaja felett évszám található. A homlokzat elõtti tornya hegyes sisakos. Szentélye és a három boltszakaszos hajó elsõ szakasza értékes freskókkal díszítve, ezek mestere ifj. Dorffmaister István. Õ festette 1807-ben az oltárképet is, amely a templom névadóját Szent Mihályt ábrázolja, amint a Sátánnal harcol Mózes holtteste felett. (vö. Jud 9) Padjai rokokó stílusúak, a szószék copf stílusú, a XVIII. században készült.

http://lentiplebania.hu/

Hol talál meg minket?